RUPPINSKÉ JEHNĚ
RUPPINSKÉ JEHNĚ
Již po staletí se starají ovce jako „šetřílkové“ o louky oblasti Ruppinu. Z této přirozené péče o krajinu profituje regionální flora i fauna. Pastevci ovcí předávají své vědomosti z generace na generaci a tak udržují staré tradice. V zeleni kolem řeky Rhin se rodí ruppinské jehně. V přírodním chovu se zde živí výhradně mateřským mlékem a na šťavnatých markrabských loukách. Ruppinské jehně je robustní potomek plemene Merino, které bylo doma původně ve Španělsku.
PŘEHLED PRODUKTŮ | RUPPINSKÉ JEHNĚ
540263 Brzlík
cca. 1,0 kg v balení
560265 Masité kosti, mražené
cca. 5,0 kg v krabici
540256 Zadní lýtko
cca. 300 g / kus
2 kusy v balení
540255 Kýta, zevnitř vykostěná
cca. 2,0 kg / kus
540254 Kýta s kostí
cca. 2,5 kg / kus
540249 Jehně, celé
cca. 20,0–25,0 kg / kus
540261 Játra
cca. 1,0 kg / kus
540259 Plec, vykostěná
cca. 1,5 kg / kus
540108 Hřbet s kostí a ledvinami
cca. 3,0 kg / kus
540951 Hřbet „Selektion“
vyzrálý v síťce
cca. 3,5 kg / kus
540257 Ramínko s kostí
cca. 1,5 kg / kus
540258 Ramínko bez kosti
cca. 1,0 kg / kus
Kvalita ruppinského jehněte se zobrazuje v lehkém mramorování a jemném růžovém zbarvení. Rovnoměrné rozložení tukového krytí naděluje masu jeho výjimečnou chuť. Doporučuje se k pečení, ale také ke krátkému opékání. Je vyznamenáno „zeleným razítkem“ evropského kontrolního úřadu pro ekologický chov a zpracování zemědělských produktů.